Tandartspraktijk Janssen | Kroon en Brugwerk
15875
page,page-id-15875,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kroon en Brugwerk

 

Wanneer tanden uitgebreid gerestaureerd zijn kan er kroon en brugwerk toegepast worden om de tanden weer te versterken. Een kroon is een porseleinen kapje dat over de tand heen wordt geschoven.  In een eerste zitting wordt de tand omslepen om ruimte te maken voor de porseleinen kap die later geplaatst zal worden. Hierna wordt een afdruk genomen en kleur bepaald zodat de tandtechnicus alle informatie heeft om de kroon te maken. Op het einde van deze zitting zal er ook een voorlopig kapje geplaatst worden in afwachting van de definitieve kroon.  In een tweede zitting wordt het voorlopig kapje verwijdert en wordt de kroon van porselein geplaatst.

 

Op het moment dat er tanden volledig verloren zijn gegaan zijn er twee opties: een brugconstructie en een implantaat. Een implantaat staat volledig op zichzelf.

Dit is een schroef die in het bot geplaatst wordt en waarop nadien een kroon op vastgehecht wordt. Een brugconstructie bestaat uit één deel en wordt vastgehecht aan de tanden aan weerszijde van de verloren tand (= de pijlerelementen). Tussen de twee pijlers zit dan een nieuwe kroon die de verloren tand vervangt.

Kapje
Kapje2