Tandartspraktijk Janssen | Kindertandheelkunde
15879
page,page-id-15879,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Kindertandheelkunde

 

De opvolging van een kindergebit is zeer belangrijk. Aangezien kinderen niet altijd even gemakkelijk te behandelen zijn is preventie nog steeds de beste zorg, zeker bij hen. Wij adviseren om uw kind vanaf de 4de verjaardag al eens met u mee te nemen naar ons zodat ze stap per stap vertrouwd geraken met de tandarts en geen angst ontwikkelen.

Wanneer ze ouder zijn dan 4 jaar is het belangrijk dat ze halfjaarlijks op controle komen. Zo kunnen we de staat van het gebit goed monitoren en bijsturen als er beter gepoets moet worden.  Bij een regelmatig bezoek kunnen we ook de ontwikkeling van het ‘volwassen gebit’ opvolgen. Zijn alle tanden aangelegd? Is orthodontie nodig? Is er een reden waarom mijn kind zo laat wisselt?

Bij de doorbraak van de definitieve kiezen adviseren wij om de groefjes van de tanden op jonge leeftijd te laten vullen (= Sealen) zodat er minder snel gaatjes ontstaan.

Kind