Behandelingen

Vaste Protesen

Wanneer tanden uitgebreid gerestaureerd zijn kan er kroon en brugwerk toegepast worden om de tanden weer te versterken. 

Een kroon is een porseleinen kapje dat over de tand heen wordt geschoven.  In een eerste zitting wordt de tand omslepen om ruimte te maken voor de porseleinen kap die later geplaatst zal worden. Hierna wordt een afdruk genomen en kleur bepaald zodat de tandtechnicus alle informatie heeft om de kroon te maken. Op het einde van deze zitting zal er ook een voorlopig kapje geplaatst worden in afwachting van de definitieve kroon.  In een tweede zitting wordt het voorlopig kapje verwijderd en wordt de kroon van porselein geplaatst. 

Op het moment dat er tanden volledig verloren zijn gegaan zijn er twee ‘vaste’ opties: een brugconstructie of een implantaat. Een implantaat is een schroef die in het bot geplaatst wordt en waarop er nadien een kroon op vastgehecht wordt. Een brugconstructie wordt vastgehecht aan de tanden aan weerszijde van de verloren tand (= de pijlerelementen). Tussen de twee pijlers zit dan een nieuwe kroon die de verloren tand vervangt.

Maak een afspraak

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Alle verschillende aspecten van de tandheelkunde onder 1 dak!

Kindertandheelkunde

Neem uw allerkleinsten vanaf 4 jaar al mee naar onze praktijk!

Esthetische tandheelkunde

Wenst u weer een stralende glimlach? Klik hier om meer te weten te komen over onze veneers, facings, en het bleken van uw tanden. 

Vaste prothesen

Kroon en Brugwerk al dan niet in combinatie met implantologie om uw verloren gegane tanden te vervangen. 

Uitneembare prothesen

Uw oude prothese is aan vervanging toe? Lees hier meer over de verschillende opties en RIZIV voorwaarden!

Orthodontie

Rechte tanden zonder lange behandeling en met haast onzichtbare beugels? Nu kan het! Ontdek hier onze Invisalign en Trioclear behandeling!