Behandelingen

Uitneembare prothesen

Wanneer tanden verloren zijn gegaan om welke reden dan ook begint men na te denken om deze tanden te vervangen. De meest gebruikte oplossing hiervoor is de uitneembare prothese. Indien alle tanden verloren zijn gegaan spreken we van een volledige prothese. Deze is volledig van kunststof. Wanneer er maar enkele tanden vervangen dienen te worden spreken we van een gedeeltelijke- of partiële prothese. Deze kan bestaan uit volledig kunststof of met een metalen basis, ook wel de frameprothese genoemd. Deze kan vastgehecht worden aan de overgebleven nog aanwezige tanden.Indien er geen tanden meer aanwezig zijn kunnen deze prothesen ook vasthechten aan implantaten, ook wel klikprothese genoemd.

Maak een afspraak

Een prothese wordt vervaardigd in 5 fasen.

Eerst wordt een afdruk genomen zodat de tandtechnicus een op maat gemaakte afdruklepel kan maken.

In een tweede zitting wordt een meer precieze afdruk gemaakt met behulp van de afdruklepel die gemaakt werd. Een beetregistratie wordt genomen opdat de tandtechnicus de juiste beet heeft.

Als derde stap het passen van de prothese in wasfase

Nadien volgt het plaatsen van de prothese.

Als laatste de nazorg

Rebasing

Na een aantal jaren zakt het botniveau doorgaans wat bij de meeste patiënten waardoor de prothese losser komt de zitten. Op dat moment kunnen we een rebasing van de prothese uitvoeren. Hierbij word de kunsthars van de prothese vervangen zodat er weer een optimale pasvorm van de prothese is. 

Indien u in de voormiddag langskomt heeft u uw prothese s’ avonds rond 18u weer terug.

Tussenkomst Ziekenfonds

  • Vanaf het 50-ste levensjaar heeft u recht op een nieuwe boven en onderprothese van volledig kunststof met ongeveer 75% terugbetaling door het ziekenfonds. U heeft vanaf dan elke 7 jaar recht op een nieuwe prothese.
  • Vanaf het 50-ste levensjaar heeft u tweemaal per 7 kalenderjaren recht op een rebasing van de prothese.
  • Vanaf het 70-ste levensjaar heeft u recht op een onderprothese met twee implantaten (klikprothese). Opgelet hiervoor moet u minstens 1 jaar lang een volledige prothese gedragen hebben.

Behandelingen

Algemene tandheelkunde

Alle verschillende aspecten van de tandheelkunde onder 1 dak!

Kindertandheelkunde

Neem uw allerkleinsten vanaf 4 jaar al mee naar onze praktijk!

Esthetische tandheelkunde

Wenst u weer een stralende glimlach? Klik hier om meer te weten te komen over onze veneers, facings, en het bleken van uw tanden. 

Vaste prothesen

Kroon en Brugwerk al dan niet in combinatie met implantologie om uw verloren gegane tanden te vervangen. 

Uitneembare prothesen

Uw oude prothese is aan vervanging toe? Lees hier meer over de verschillende opties en RIZIV voorwaarden!

Orthodontie

Rechte tanden zonder lange behandeling en met haast onzichtbare beugels? Nu kan het! Ontdek hier onze Invisalign en Trioclear behandeling!